Masko dol? Why the hell not?!

No, evo, uspešno si opravila svoj del intervjuja. Čestitam! Bila si tako zvita in izmuzljivo predrzna (ali pa predrzno izmuzljiva?) kot vedno. In takoj zatem si me začela najedati, kdaj mislim odgovoriti. Kot vedno. Btw, tu, v zadnjem oz. predzadnjem stavku se skriva namig, ki sumljivo trmasto sili k enemu izmed tvojih vprašanj. Zato zdaj, preden me poldne spravi za štedilnik, ki je do tega trenutka skuhal tri kave in en res brzinski zajtrk za dva, hitim in mrzlično razmišljam, kako se izogniti ledeni gori, ki se mi prav zlobno nasmiha izza tvojega izziva (mater, koliko z-jev:).

Pa gremo kar od začetka:

  1. Katera lastnost te v procesu ustvarjanja/finiširanja pri B najbolj moti?

Uh uh, strel v glavo že kar pri prvem vprašanju. Kaj me najbolj moti pri tebi? Verjetno to, kar me moti tudi pri sebi. Da hočem, da so stvari narejene včeraj. Da besno preverjam vejice in se čudim, od kod so se vzele tiste, ki tam ne bi smele biti in kam so izginile one, za katere vsak šolar ve, da so obvezne. Nič takega, se mi zdi. Vsaj ne za control freaka kot je B. L. Pride:)

  1. O čem ne bi hotela niti pod razno govoriti? Katera tema bi morala izplavati, da bi bila sposobna reči, da ne daješ izjav?

Aha, strel številka dva. Odvisno od sogovornika, verjetno. So namreč ljudje (sumljivo blizu se tukaj približujemo ednini, no, pogojno tudi naši preljubi dvojini, ki jo je A zadnjič nekaj omenjala), ob katerih skorajda ni teme, ki bi bila prepovedana. Seveda je ob tem potrebno pripomniti, da si vedno jemljem pravico do cenzure. Po drugi strani pa so tudi taki (ljudje namreč), ob katerih gre sleherno vprašanje na klop za razmislek, preden se ubesedi. Čeprav, to ugotavljam vse pogosteje, sedi tam veliko veliko premalo časa.

  1. Kaj je najbolj zabaven spomin ever? Če je malo grozen, še bolje.

Končno, lahko vprašanje! Zabavnih spominov se je nabralo toliko, da je nemogoče izbrati najbolj zabavnega. In tega, da so vsi najbolj zabavni spomini tudi malo grozni, mi verjetno ni treba poudarjati. Ker blogava in intervjuvava druga drugo, te bom spomnila na dva, ki sta verjetno bolj incidenta, zato pa toliko bolj nepozabna.

Spomin št. 1:

Dve brhki študentki v rosnih letih pri predmetu multimedija ali kaj že montirata neko napravo (je bil grafoskop?) na orjaški televizor in nimata pojma, kaj pri bogu počneta. Seveda ne vesta, da ima televizor vse priklope tudi spredaj, zato se izmenično drenjata zadaj in naključno ter neuspešno vtikata kable, kamor se jima pač zdi. Še zdaj ne vem, kaj si je mislil profesor, ko je opazoval to neverjetno spretnost in zakaj ni pravočasno posredoval. V glavnem, NIHČE ni posredoval in tako se je zgodilo, da je tisti orjaški televizor na vse lepem zgrmel na tla. Da je bila škoda nepopravljiva, sklepam po svetlo sivem dimu, ki se je izvil verjetno naravnost iz njegove duše. Medtem ko si se ti zvijala od smeha, jaz pa zvijala od smeha in čisto malo jokala od histerije, so nama (še zdaj ne morem razumeti) prinesli drug televizor. Se spomniš, sva opravili tisto vajo?

Spomin št. 2:

Manjša skupina ljudi sedi pri B v kuhinji in se baše s čokoladnimi bonboni. L sicer opazi, da jo eden izmed zbranih nekam čudno pogleduje in da gre B nesramno sumljivo na smeh, ampak, ko je na mizi čokolada, ni časa za pretirano razmišljanje. Tako kot ga ni bilo, ko se je na L nos s stropa spustil pajek, ne sicer tarantela, ampak če me je kdo kdaj doživel v trenutku, ko mislim, da me napada zlobni mrčes, si lahko predstavlja mojo reakcijo. Op. L: Ta drugi spomin precej pove tudi o tebi, ne res?

  1. Kdo je tvoja najljubša literarna izmišljotina in kdo je tvoj najljubši iz svetov B. L. Pride?

Adam. Brez dvoma. To je bila ljubezen na prvo branje in ker sem si kaj hitro izbrala živečo osebo, ki je po mojem mnenju najbolje upodobila vse njegove presežke, tudi ljubezen na prvi pogled, o kateri me sprašuješ malo kasneje. Seveda so še drugi (ahahahah), npr. tisti tip iz romana Gozd obešenih lisic, ampak to je čisto druga zgodba.

  1. Če se v blpride zgodbah ljubezni bolj ali manj zgodijo na prvi pogled, ali v to verjameš? In če ja, kaj manjka vsem tistim, ki se zgodijo na drugega ali tretjega? In če ne, res ne? Zakaj ne?

Uh. Ne, definitivno ne verjamem. Verjamem sicer v privlačnost na prvi pogled, pa recimo v nepremostljivo antipatijo na prvi pogled, v ljubezen na prvi pogled pa ne. To sem že zdavnaj prerasla. Zdaj ljubim veliko bolj praktično kot sem nekoč. Ahahahahah. Tako da, nič ni narobe s tistimi na drugi ali tretji, ali pa deseti, če hočeš. In kljub temu da niso na prvi, jim po moje čisto nič ne manjka.

  1. Je kompromis nekaj, ki lahko pripelje do sreče, ali samo zagotavlja znosnost?

Hja, odvisno od kompromisa. In odvisno kaj in koliko pridobiš oz. izgubiš. Je pa verjetno res, da so kompromisi na nekaterih področjih pač nujni. To sicer ni ravno nekaj, kar povezujem s srečo, ampak kaj pa je sploh sreča? In kaj manjka znosnosti? Aahhaahha.

  1. So duhovi preteklosti del vsakega izmed nas ali samo tistih, ki so vsaj enkrat naredili (usodno) napako?

Verjetno je čisto vsak izmed nas v omaro spravil kakega okostnjaka, si pridelal kakega duhca, in naredil vsaj eno bolj ali manj usodno napako. Zato pa se potem zatekamo h kompromisom, ne?

  1. Če strast vodi v seks, kam vodi nežnost?

Pojma nimam, kam vodi nežnost.  Ampak vem pa, da strast vodi marsikam, ne samo v seks. Recimo v pogubo. Ali pa v res nor projekt (saj veš, katerega mislim), v neverjetne dogodivščine, v nemogoče, ki postane mogoče, v pisanje, v glasbo, v srce. Cel dan bi lahko naštevala.

  1. Če bi se odločila, da napišeš zgodbo, ki živi v tebi, kateri album katere skupine bi igral v ozadju?

V meni živi toliko zgodb, da je nemogoče izbrati eno skupino in en sam album. Ker je vsaka vsaj približno pomembna opremljena z glasbeno spremljavo. Če pa že moram izbrati eno, se dogaja med močim sneženjem, metežem, pravzaprav in v ozadju bobni tale komad:

  1. Zakaj jaz prva odgovarjam, če si svoja vprašanja prebrala že davno?

Zakaj? Ker jaz ne upoštevam dogovorov in se požvižgam na pravila. Seveda, kadar si lahko to privoščim:D

Tako. Vsa vprašanja obkljukana. Kaj pa zdaj?