Kdo je B. L. Pride?

Kdo je B. L. Pride?

O B. L. Pride je precej težko napisati nekaj enoznačnega. Rodila se je v Mariboru, hodila na gimnazijo, se vpisala na fakulteto, ki se je zdela bolj ali manj zanimiva, zdaj pa počne dve povsem različni stvari. Ima dve družini in štiri otroke. Polna je nasprotij, ima pa eno veliko strast – knjige. Zveni čudno? V resnici je avatar dveh najboljših prijateljic in simbol njunega življenjskega projekta.

Ko je avtorica Barbara Pristovnik končala prvi roman, ni razmišljala o tem, da bi svojo norost delila s svetom. Vendar pa jo je delila z najboljšo prijateljico in drugo polovico B. L. Pride, Leo Dežman, ki se je odločila, da je potrebno stvar prevesti v angleščino.

B. je pisala naprej, končala prvo serijo v slovenščini in nadaljevala z novo serijo v angleščini, L. pa je prevajala. Šele potem ko so v angleščini izšle tri knjige (prvi dve knjigi serije BREZmejNO in prva knjiga nove serije), sta začutili, da je prišel čas za izdajo knjig v slovenščini.

Razpetost med dvema jezikoma in med neštetimi svetovi je postalo naravno stanje, nedeljski klepeti ob kavi pa ustvarjalni sestanki, kjer se iskanje prave besede ali boljšega izraza največkrat konča s solzami smeha.

B. L. PRIDE? Who is this, anyway?

It’s quite hard to write something unambiguous about B. L. Pride. She was born in Maribor, Slovenia, went to a particular high school, chose a university that seemed more or less interesting, and now she does completely different things. She’s a teacher and an executive assistant. She’s got two different men and four children. She’s full of opposites but has one great passion—books. Confusing? She’s actually an avatar of two best friends and a symbol of their lives’ project.

When the author Barbara Pristovnik finished her first novel that was originally written in Slovene, she never dreamed of sharing her lunacy with the rest of the planet but the other half of the team Lea Dežman put her foot down and decided to translate it into English. Two absolute beginners were swirled into the overwhelming world of self—publishing and took their Sunday coffee dates to a completely different level. Addiction is the result.